Scroll To Top

Böngészés: Irattár 2024, szeptember

Szent-Györgyi Albert 131. szülinapján a Nobel-díj villája még mindig nem emlékház…

Föld (szeptember) hava 16.-án 1893-ban e napon született Nagyrápolti Szent-Györgyi Albert, Nobel-díjas és Kossuth-díjas magyar orvos, biokémikus. A 30-as évek elején előállította a C-vitamint és 1936-ban a P-vitamint is.

Megtépázott lap – Még áll a Magyar Kártya Háza!

Áll még a Magyar Kártya Háza! De legfőbb szellemi támasza már odavan ! A Magyar Kártya Háza még áll… De sötét erők dolgoznak az eltüntetésén ! Mammón szövetségesei. Antimagyarok.

Az asszony mindenben engedelmeskedik az urának – 102 esztendeje…

Föld (szeptember) hava 12.-én… 1922-ben e napon Magyarországon kirekesztették a menyasszony házassági esküjéből azt a kifejezést, hogy : „Mindenben engedelmeskedik a férjének.” Szinte költői kérdésem : Mi lett jobb azóta ? Jobbak lettek a házasságok ? Boldogabbak lettek az emberek ?vagy…Boldogabbak lettek az asszonyok ? Hááát… Az utóbbi 102 esztendőben bizonyosan nem. .

Ma éppen 105 éves a – Szeptember aranya

Valószerűtlenül forró, viharos nyarunk után…Még mindig meleg szeptemberünk hűvösödő est-éjein ajánlott költemény… Pirkad a lomb, nyaram elmúlt,Elmúlt epedve nyaram,A hold bőség-szarujábanSzeptember aranya van. Ez a nyár volt a legszebb,Mert legszomorúbb nekem.Elmúlt.

. .

Székely Hymnus – a szerzője halála napján

A Székely Hymnus Szegeden született !De legalábbis Szegeden halt meg… a Székely Hymnus zeneszerzője…1922 szeptember 6.-án… 26 évesen… Mihalik Kálmán anyai ágon csiki székely, atyai ágon meg kassai polgár volt. Mihalik Kálmán Oravicabányán született 1896 február 21.-én.

Mosakodnak ! – a Vörös Terror mosdatói ma is köztünk élnek ! – Mosakodnak !

A Vörös Terror mosdatói ma is köztünk élnek ! Büntetlenül süketelnek. Amíg szívkák a vérünket…A rólunk nyúzott banki csalásaikban és a vérünkből lopott vagyonaikban fürdenek…Bűntetlenül… Máig bűntetetlenül… Uszítanak a Magyar és minden Európai Érték ellen… Bizonyságul itt ez írás : Mosakodnak! – Az ellenforradalmi kormány egy 1919-es plakátja – Napi.

A Szolnoki Vár eleste napján

Föld (szeptember) hava 4.-én… 1552-ben e napon a muzulmánok bevették Szolnok Várát…Ahmed Ali basa 40 000 fős serege ostromzár alá vonta a Szolnoki várat és az árulók (európai zsoldosok) segítségével be is vette. A szolnoki vár 1552-es rézmetszeten.